Το λάδι κι η αλήθεια πάντα βγαίνουν από πάνω.

27 Σεπ 2012

Αρωματικό ελαιόλαδο βασιλικού


Ένας πιο εύκολος και απλός τρόπος να αρωματίσετε το ελαιόλαδο σας, αλλά και να "κλείσετε" το άρωμα του βασιλικού σε ένα μπουκάλι!

Ποσότητα: 250 ml
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Έτοιμο: 45 λεπτά

Υλικά: 250 ml ελαιόλαδο και 2 φλυτζάνια φύλλα βασιλικού

Βήμα προς βήμα

1. Σε καυτό νερό ζεματάμε τα φύλλα του βασιλικού για 2 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ξεπλένουμε όσο καλύτερα μπορούμε, χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί


2. Στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα φύλλα του βασιλικού μαζί με το ελαιόλαδο


3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.


4. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε το μείγμα αρχικά μέσα απο σίτα για να διαχωρίσουμε τα φύλλα απο το ελαιόλαδο


5. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Στην συνέχεια περνάμε το ελαιόλαδο 2-3 φορές απο ένα κομμάτι ύφασμα, ώστε να πάρουμε πεντακάθαρο ελαιόλαδο


6. Αποθηκεύουμε το ελαιόλαδο σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι ή βάζο. Το υπέροχο αρωματικό ελαιόλαδο χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες, ψητά, ψάρια, λαχανικά, πίτες,πίτσες, μπρουσκέτες, σούπες ή για να φτιάξετε μαγιονέζα


Μυστικά συνταγής:

Χρησιμοποιήστε ελαφρύ, ανοιχτόχρωμο και απαλό ελαιόλαδο, ώστε να πάρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και τα κοτσάνια απο το βασιλικό

Πηγή  http://www.funkycook.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου